1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya Bulgaristan Belene NGS’ye yeniden talip

Rusya Bulgaristan Belene NGS’ye yeniden talip

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, Bulgaristan’ın yeniden gündemine aldığı 2000 MW’lık Belene Nükleer Elektrik Santrali’nin...

Rusya Bulgaristan Belene NGS’ye yeniden talip

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, Bulgaristan’ın yeniden gündemine aldığı 2000 MW’lık Belene Nükleer Elektrik Santrali’nin inşaatı için ihaleye katılmayı planlıyor.

Bulgaristan Enerji Bakanlığı’nın daha önce vazgeçtiği 2.000 megawatt büyüklüğündeki Belene Nükleer Santrali projesi için devam kararı vererek bu yıl yapacağı ihaleye Rusya yeniden talip oldu. Bulgaristan, Belene nükleer santrali için daha önce yaptığı ve Rus nükleer enerji şirketi Rosatom'un kazandığı ihaleyi AB'den ve Washington'dan gelen baskılarla 2012'de iptal etmişti. İhalenin iptal edilmesine karşın, Bulgaristan, Rosatom'dan mahkeme kararı ile nükleer santrali almak ve 600 milyon euro ödemek zorunda kalmıştı. 

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Lihaçov, Belene Nükleer Elektrik Santrali’nin inşaatı için ihaleye katılmayı planladıklarını ve Bulgaristan Parlamentosu’nun 2012 yılında aldığı moratoryum kararını iptal etmesini beklediklerini söyledi. 

Çin’de devlete ait en büyük nükleer enerji şirketi CNNC de Bulgar Ulusal Enerji Şirketi’ne (NEC) bir mektupla niyet beyanında bulunarak santralin yapımı için istekli olduğunu bildirmişti. 

BULGARİSTAN BELENE NGS’Yİ YENİDEN CANLANDIRIYOR

ÇİN’DEN BULGARİSTAN BELENE NGS PROJESİ’NE İLGİ

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler