1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Ortadoğu Grup Kütahya’da jeotermal kaynak arayacak

Ortadoğu Grup Kütahya’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Grup, Kütahya’nın Simav ilçesinde bir adet kuyu kazarak jeotermal kaynak arayacak.Biyokütle santral yatırımları ile tanınan...

Ortadoğu Grup Kütahya’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Grup, Kütahya’nın Simav ilçesinde bir adet kuyu kazarak jeotermal kaynak arayacak.

Biyokütle santral yatırımları ile tanınan Ortadoğu Grup jeotermal enerji alanında da faaliyet yürütecek. Manisa’da jeotermal yatırımlara hazırlanan Grup, Kütahya’da da jeotermal kaynak arayacak. Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Yenilenebilir Enerji Üretim San. Tic. A.Ş. tarafından Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Aksaz Köyü mevkiinde Kütahya İl Özel İdaresi tarafından ruhsatlandırılmış olan toplam 2033,38 hektar alanda jeotermal kaynak arayacak. Jeotermal kaynağın jeotermal enerji santralinde kullanılması planlanıyor.

Yaklaşık 8 milyon liraya malolması hesaplanan arama çalışmaları kapsamında ruhsatlı saha içerisinde 2000 m derinliğinde 1 adet ORT- AKSAZ 1 isimli büyük çaplı sondaj kuyusu açılacak. Açılacak kuyu için çamur havuzu (mud pit), prefabrik ofisler, sondaj kulesi ve ekipmanlar dahil olmak üzere yaklaşık 5000 metrekarelik alan kullanılacak. Sondaj çalışması 15 personel ile  8 saatlik 2 vardiya çalışmayla 40 gün içinde tamamlanacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler