1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Her Opet istasyonunda en az iki kadın çalışacak

Her Opet istasyonunda en az iki kadın çalışacak

Enerji Günlüğü - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve OPET işbirliği ile her OPET istasyonunda en az...

Her Opet istasyonunda en az iki kadın çalışacak

Enerji Günlüğü - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve OPET işbirliği ile her OPET istasyonunda en az iki kadın çalışan olması hedefleniyor.

OPET, kadın istihdamına yönelik yaptığı çalışma ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile OPET istasyonlarında kadın istihdamının arttırılmasına yönelik projenin protokol imza töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk’ün katıldığı toplantıda gerçekleşti.

KADIN ÇALIŞANI FAZLA OLAN DAHA ÇOK GELİR ELDE EDİYOR

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak “Kadın istihdamı açısından bu yıl önemli ve güzel bir yıl oldu. OPET tarafından hayata geçirilen ‘Kadın Gücü Projesi’nin, başlattığımız bu sürece çok önemli bir katkı sunacağını düşünüyorum. Enerji, yıllardır erkek egemen bir sektör olarak biliniyor. Enerji sektöründeki cinsiyetçi kalıpları yıkan ve gençlere rol model olacak kadın çalışanlara ihtiyacımız var. Araştırmalara göre kadınların aktif rol aldığı şirketlerde verimlilik ve karlılık daha yüksek çıkıyor. Fortune 500 listesinde yer alan ve bünyesinde yüksek oranda kadın çalıştıran şirketlerin diğerlerine göre yüzde 34 oranında daha fazla gelir elde ettiği biliniyor. Kamu ve özel sektör sinerjisiyle kadın istihdamını artırmak için hayata geçireceğimiz projelerle cinsiyet dengesi sağlanmış bir enerji sektörünün temellerini hep birlikte atacağız” dedi.

2020’YE KADAR 3 BİN 500 KADIN İSTİHDAM EDİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise şöyle konuştu: “Bugün gerçekten önem verdiğimiz ve üzerinde uzun süredir çalıştığımız kadının her alanda daha aktif ve etkin olması için çalışma hayatı ile ilgili başlattığımız sürecin önemli bir ayağını gerçekleştiriyoruz. Kadınların çalışma hayatına dahil olmaları için aldıkları inisiyatif ve hassasiyetten ötürü OPET ve Koç Grubu’na çok teşekkür ederim. Türkiye’nin her yerinde hizmet veren önemli bir grubun, 2020 yılına kadar hem istasyonlarında hem de merkezi düzeyde yapılacak istihdamla 3 bin 500 kadını OPET çatısı altında çalışma hayatına dahil etmesi çok önemli.”

OPET İSTASYONLARINDA 1500’DEN FAZLA KADIN ÇALIŞAN VAR

Törende konuşan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk de şöyle konuştu, “Biz bu projemizle kadınların işgücüne katılımını artırmak ve hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmelerini sağlamak amacındayız. Hali hazırda 1500’den fazla kadın çalışanımız var. Şimdi bakanlıklarımızın da desteğini alarak yeni bir başlangıç yapıyor ‘Kadın Gücü’ adını verdiğimiz projemizle istasyonlarımızdaki kadın enerjisini ve emeğini artırmak istiyoruz.”

Toplantıda İŞKUR Genel Müdürlüğü ve OPET arasında düzenlenen işbirliği protokolü, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca tarafından imzalandı. Kadın Gücü projesinin işe alım süreçlerinde OPET bayilerinin İŞKUR istihdam teşviklerinden faydalanması sağlanarak özel eğitim ve mesleki gelişim programları oluşturulacak. OPET istasyonlarında, hali hazırda 1541 kadın çalışan bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler