1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ExxonMobil’den emisyon performansını artırma sözü

ExxonMobil’den emisyon performansını artırma sözü

Enerji Günlüğü - Amerikan çok uluslu petrol ve doğal gaz şirketi ExxonMobil çalışmalarında enerji verimliliğini artırma ve sera gazı emisyonlarını...

ExxonMobil’den emisyon performansını artırma sözü

Enerji Günlüğü - Amerikan çok uluslu petrol ve doğal gaz şirketi ExxonMobil çalışmalarında enerji verimliliğini artırma ve sera gazı emisyonlarını azaltma sözü verdi.

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Amerikan ExxonMobil, 2020 yılına kadar sera gazı hedeflerine ulaşma konusunda kararlı olduğu ve emisyon performansını ve “taahhüdünü” artıracağı yönünde verdiği sözü yeniledi.

Bu çerçevede şirket metan emisyonlarında yüzde 15'lik bir düşüş ve gaz yakmalarında 2020 yılına kadar 2016 yılına göre yüzde 25'lik bir azalma sağlayacağını açıkladı. Şirket ayrıca rafinaj ve kimyasal üretim tesislerinde enerji verimliliğini artırma niyetini de açıkladı.

ExxonMobil CEO'su Darren Woods verimliliği artırmak ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için uzun süredir devam eden bir taahhüdleri olduğunu hatırlatarak, "Bugünün duyurusu, bu taahhüdü temel alıyor ve işimizdeki gelişmeleri daha da artırmaya yardımcı olacak” dedi.

ExxonMobil, 2000 yılından bu yana emisyon azaltma çözümlerinde 6,7 milyon poundun üzerinde harcama yaptı. Bu konudaki en etkili çalışmaların Batı Afrika'daki operasyonlarda gerçekleştirilmesi ve üçüncü taraf altyapı kullanımını içermesi bekleniyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler