1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Novak: Petrol üretimine esnek yaklaşıyoruz

Novak: Petrol üretimine esnek yaklaşıyoruz

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrol üretim seviyesinde olası değişiklikler konusunda esnek olduklarını açıkladı.Rusya Enerji...

Novak: Petrol üretimine esnek yaklaşıyoruz

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrol üretim seviyesinde olası değişiklikler konusunda esnek olduklarını açıkladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Moskova'nın petrol üretim seviyesinde olası değişiklikler konusunda esnek olduğunu, ancak alınacak her türlü karar üzerinde bir konsensus sağlanması üzerinde durduğunu söyledi. "Biz, üretim seviyelerinin değiştirilmesini içeren her türlü karara esnek bir şekilde yaklaşıyoruz" diye konuşan Novak, "Ancak bu karar ilgili tüm tarafların oybirliği ile alınmalı" dedi. Novak, global arz bolluğunun sona erdiğini de vurguladı. 

RUS PETROL ŞİRKETLERİ İLE GÖRÜŞECEK

Novak ayrıca, OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticilerin taraf oldukları global arz kısıntısı anlaşmasının geleceğini görüşmek için Rus petrol şirketleri ile bir araya gelmeyi planladığını söyledi. St. Petersburg Ekonomi Forumu'nda konuşan Novak, Rus petrol şirketleri ile görüşmenin gelecek hafta veya sonraki hafta yapılacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler