1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Alaşehir’de çöpten 4 bin 200 konuta enerji sağlanacak

Alaşehir’de çöpten 4 bin 200 konuta enerji sağlanacak

Enerji Günlüğü - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir’de bulunan katı atık depolama alanındaki çöplerden elektrik üretecek.Manisa Büyükşehir...

Alaşehir’de çöpten 4 bin 200 konuta enerji sağlanacak

Enerji Günlüğü - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir’de bulunan katı atık depolama alanındaki çöplerden elektrik üretecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir ilçesi Ilıca Mahallesi’nde bulunan katı atık vahşi depolama alanında elektrik üretilmesiyle ilgili çalışmaları tamamladı. 1,2 MW kapasiteli tesis ile yaklaşık 4 bin 200 konutun enerji ihtiyacı karşılanabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Alaşehir’de bulunan vahşi depolama alanında yangın oluşumuna sebep veren ve karbondioksitten 21 kat daha tehlikeli olan metan gazını sahaya atılan 11 adet dikey, 8 adet yatay gaz toplama bacaları ile toplayarak elektrik üretmek için çalışmalar tamamlandı ve ilgili enerji dağıtım firmasından kabul beklenmekte. Ayrıca vahşi depolama alanına yerleştirilen bacalar sayesinde katı atık vahşi depolama alanında biriken gazlar artık bir tehlike oluşturmayacak. Aynı zamanda da katı atık vahşi depolama alanında oluşan ve hem çevre sakinlerine hem de etraftaki araziler için tehlike oluşturan yangınlar da son bulacak” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Manisa’ya kazandırılan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinin kapasite artışı ile birlikte 17 ilçenin evsel katı atıklarını işleyecek. 17 ilçede bulunan toplam 74 vahşi depolama alanının rehabilite edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler