1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Malatya'da içme suyu şebekesine 3.5 MW’lık HES kurulacak

Malatya'da içme suyu şebekesine 3.5 MW’lık HES kurulacak

Enerji Günlüğü – Malatya Büyükşehir Belediyesi, içme suyu hattının üzerine toplam 3.5 MW’lık HES kuracak.Gündüzbey su kaynağından başlayan içme...

Malatya'da içme suyu şebekesine 3.5 MW’lık HES kurulacak

Enerji Günlüğü – Malatya Büyükşehir Belediyesi, içme suyu hattının üzerine toplam 3.5 MW’lık HES kuracak.

Gündüzbey su kaynağından başlayan içme suyu hattının üzerine kurulacak 2 adet HES ile yıllık ortalama 22 bin 25 GWh elektrik üretimi amaçlanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Kuyuönü depoları mevkiinde kurulması hedeflenen 2 adet santralden ihale aşamasındaki ilk HES’in kurulu gücünün 2.24 MW olması ve yıllık olarak 17.92 GWh enerji üretmesi hedefleniyor. Proje ihalesinin yapılması ve yürütülmesi işi Malatya Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile MOTAŞ’a (Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri devredildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerek mevcut santraller ve gerekse proje aşamasında olan yatırımların hayata geçirilmesi ile birlikte Malatya’nın, yenilenebilir enerji alanında Türkiye’de sayılı bir yere sahip olacağı belirtildi. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler