1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Albayrak: Rusya ile doğalgaz indiriminde anlaştık

Albayrak: Rusya ile doğalgaz indiriminde anlaştık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Rusya ile doğalgaz konusunda yürütülen tahkim süreci için anlaşmaya vardıklarını...

Albayrak: Rusya ile doğalgaz indiriminde anlaştık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Rusya ile doğalgaz konusunda yürütülen tahkim süreci için anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Doğalgaz fiyatlarındaki indirim konusunda Rusya ile anlaşmaya varamayan Türkiye 2015 yılında tahkime başvurmuştu. Tahkim mahkemesinden önce anlaşmaya varılmasıyla birlikte Rusya, Türkiye’ye yaklaşık olarak 1 milyar dolar geri ödeme yapacak.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rusya ile tahkim sürecinin geride kaldığını ve mahkemeleri geri çektiklerini ifade etti. Albayrak; 2015 ila 2016 yılındaki doğalgaz fiyatlarında yüzde 10,25’lik indirim konusunda anlaşmaya vardık. Artık tahkim yok. Yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık indirimimizi aldık ve bu hakkımız seçimden önce hazinemize alınacak” dedi.

TÜRKAKIM 2’Yİ RUSYA İLE BERABER YAPACAĞIZ

Türk Akımı projesinin ikinci hattı ile ilgili de değerlendirmeler yapan Albayrak şunları söyledi; “Türkiye, sekiz uluslararası boru hattının geçtiği dünyadaki tek ülke. Bu anlamda ülkemizi petrol ve gazın merkezi yapmak adına Türk Akım doğalgaz boru hattı projesi de bunlardan bir tanesi. Türk Akımı projesinin ikinci hattını 2019’un sonuna kadar Rusya ile birlikte tamamlayacağız.”

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler