1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Jeotermale dayalı elektrik üretimi yüzde 35 arttı

Jeotermale dayalı elektrik üretimi yüzde 35 arttı

Enerji Günlüğü - Jeotermale dayalı elektrik üretimi 2018’in ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttı ve 2 milyar 259 milyon...

Jeotermale dayalı elektrik üretimi yüzde 35 arttı

Enerji Günlüğü - Jeotermale dayalı elektrik üretimi 2018’in ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttı ve 2 milyar 259 milyon kWh’e yükseldi.

Jeotermal santrallerinin verimliliklerindeki ve kurulu güçlerindeki artış, jeotermale dayalı elektrik üretimini arttırdı. Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, JES’lerin toplam kurulu gücünün 2017 sonu itibariyle 1100 MW’nin üzerine çıktığını ve 2018 yılıyla birlikte 1.155 MWe olduğunu belirtti.

MALİYETLERİN DÜŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR

JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, jeotermalin yerli ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak Türkiye’nin kömür ve doğalgaz ithalatı ihtiyacını azalttığını vurguladı. Karbon emisyonu bulunmayan jeotermalin iklim değişikliğine de yol açmadığını anlatan Şentürk, “Jeotermal ayrıca güneş ve rüzgar gibi diğer alternatif kaynaklardan farklı olarak kesintisiz bir kaynak. Bu sayede jeotermal santrallerimiz kesintisiz elektrik üretimiyle Türkiye’nin şebeke kalitesine, dolayısıyla sistem maliyetlerinin düşmesine katkıda da bulunuyor” dedi. Şentürk, yılın ilk dört ayında JES’lerde üretilen elektrik miktarında yaşanan artışta toplam JES kurulu gücündeki büyümenin yanı sıra santrallerin daha verimli çalıştırılmasının da etkisi bulunduğunu belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler