1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rönesans, Amur Gaz İşleme Tesisi’ni inşa edecek

Rönesans, Amur Gaz İşleme Tesisi’ni inşa edecek

Enerji Günlüğü - Rönesans Holding, Amur Gaz İşleme Tesisi’nin inşaat işleri için Maire Tecnimont ile 1.3 milyar Euro’luk anlaşma imzaladı.Rönesans...

Rönesans, Amur Gaz İşleme Tesisi’ni inşa edecek

Enerji Günlüğü - Rönesans Holding, Amur Gaz İşleme Tesisi’nin inşaat işleri için Maire Tecnimont ile 1.3 milyar Euro’luk anlaşma imzaladı.

Rönesans Holding, 22.’si düzenlenen ve Rusya’nın Davos’u olarak anılan St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forum’unda (SPIEF) 4 anlaşma imzaladı. Amur Gaz İşleme Tesisi 2023 yılında tamamlandığında Rusya’nın en büyük, dünyanın ise sayılı gaz işleme tesislerinden biri olacak proje için imzaları, Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Maire Tecnimont Group CEO’su Pierroberto Folgiero attı.

GÜCÜMÜZÜ ARTIRARAK İLERLİYORUZ

Forumda gerçekleşen anlaşmalarla ilgili açıklamada bulunan Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Bugün Rusya ve Avrupa’nın sayılı bina ve tesislerinde Rönesans Holding imzasının olması, Rusya’nın en önemli bölgelerinde bir Türk şirketinin varlığını sürdürmesi ve önde gelen projelere vizyonunu yansıtmasından kıvanç duyuyorum. Doğduğumuz topraklardan farklı coğrafyalara uzanan yolculuğumuzda, gücümüzü artırarak ilerlemek istiyoruz. Ortak projeleri hayata geçirmemizi sağlayacak bu iş birliklerinin hem Rusya hem de Türkiye’yi daha güçlü kılacağına inancım tam.” dedi.  

ÜRETİM KAPASİTESİ YILDA 42 MİLYAR METREKÜP

Amur Doğalgaz İşleme Tesisi projesi hakkında bilgi veren Rönesans Endüstri Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Tizer ise, “Rusya’nın Svabodny bölgesinde inşa edilecek projenin inşaat işleri için Tecnimont ile 1.3 milyar Euro’luk bir sözleşmeye imza attık. Gazprom tarafından işletilecek tesis, 2023 yılında tamamlandıktan sonra Rusya’nın en büyük, dünyanın ise sayılı gaz işleme tesislerinden biri olacak. Yılda 42 milyar metreküplük üretim kapasitesine sahip olacak tesis, Yakutistan ve Irkutsky gaz üretim merkezlerinden gelen doğal gazı işleyecek. Rönesans’ın inşaatını üstlendiği, Rusya’nın doğalgazını Çin’e taşıyacak tesis, Amur ve tüm Doğu Sibirya Bölgesi’nin sosyal, ekonomik ve endüstriyel kalkınmasında büyük rol oynayacak” dedi.

Amur Gaz İşleme Tesisi imza törenine Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Maire Tecnimont Group CEO’su Pierroberto Folgiero’nun yanısıra, Gazprom Group CEO’su Alexey Miller, Maire Tecnimont Başkanı Fabrizio Di Amato ve İtalya’nın Rusya Büyükelçisi Pasquale Terracciano da katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler