1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Emin Oto Afyon’da jeotermal kaynak arayacak

Emin Oto Afyon’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Emin Oto Petrol, Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesinde bir sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesi...

Emin Oto Afyon’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Emin Oto Petrol, Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesinde bir sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesi sınırlarında bulunan toplam 1835,85 hektarlık ruhsatlı jeotermal kaynak alanında Emin Oto Petrol Ticaret ve San. A.Ş. tarafından jeotermal kaynak arama sondaj çalışması yapılması planlanıyor.

Çalışmalar kapsamında sondaj çalışmasının yaklaşık olarak iki aylık sürede tamamlanması ve olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzının vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınması planlanıyor. Arama faaliyetinin olumsuz sonuçlanması durumunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak ve çalışma alanı eski haline yakın hale getirilecek. Sondaj çalışmaları bedelinin yaklaşık olarak 452 bin TL olacağı düşünülüyor.

Çıkarılacak olan jeotermal kaynak suyu proje sahibi tarafından ısı derecesine bağlı olarak seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler