1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Borusan EnBW RES’lerini Vestas türbinleriyle kuracak

Borusan EnBW RES’lerini Vestas türbinleriyle kuracak

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, Çanakkale ve Kırklareli’nde kuracağı toplam 210 MW kapasiteli iki rüzgar enerji santralinde Vestas türbinleri kullanacak.Borusan...

Borusan EnBW RES’lerini Vestas türbinleriyle kuracak

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, Çanakkale ve Kırklareli’nde kuracağı toplam 210 MW kapasiteli iki rüzgar enerji santralinde Vestas türbinleri kullanacak.

Borusan EnBW Enerji toplam 210 MW’lık Çanakkale (138 MW) ve Kırklareli (72 MW) rüzgâr enerji santrali projeleri için türbin tedarikçisini belirlediğini ve bunun için Vestas ile çalışmaya karar verdiğini açıkladı. Şirket, Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas ile Kırklareli projesi için 20 adet V136 3.6 MW ve Çanakkale projesi için 35 adet V150 4.0 MW türbin modeli için sözleşme görüşmelerine başlamak üzere niyet mektubu imzaladı.

İKİ SANTRALE 240 MİLYON DOLAR YATIRIM

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Borusan Holding CEO’su Agâh Uğur rüzgâr santrali türbin ihalesini gerçekleştirdikleri bu iki projenin toplam yatırım tutarının yaklaşık 240 milyon dolar olduğunu kaydederek, ihaleye gösterilen ilginin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini söyledi.

Yeni yatırımları değerlendiren Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla ise şöyle konuştu:

“Ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirme ve rüzgâr enerjisinde sektör lideri olma vizyonuyla yolumuza kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için yatırımlarımız sürüyor.  Çanakkale ve Kırklareli’ndeki bu iki yeni yatırımımız tamamlandığı zaman mevcut 1172 MW’lık portföyümüzün 705 MW’ı elektrik üretimine geçmiş olacak. Portföyümüzde geliştirmekte olduğumuz geri kalan projeleri de en kısa zamanda devreye sokmayı istiyoruz. Bu yatırımımız tamamlandığında toplam 210 MW bir kurulu güç ortaya çıkacak ve burada yılda 725 GWh üretim yapacağız. Bu yıllık yaklaşık 300.000 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacağımız ve yine yıllık yaklaşık 400.000 ton CO2 karbon gazı salımı azaltımı yapacağımız anlamına geliyor.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler