1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naftogaz’dan Gazprom’un tahkim borcuna icra süreci

Naftogaz’dan Gazprom’un tahkim borcuna icra süreci

Enerji Günlüğü - Ukrayna kamu enerji şirketi Naftogaz, Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom'dan alacağı 2,6 milyar doların tahsili için icra süreci başlattı.Ukrayna...

Naftogaz’dan Gazprom’un tahkim borcuna icra süreci

Enerji Günlüğü - Ukrayna kamu enerji şirketi Naftogaz, Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom'dan alacağı 2,6 milyar doların tahsili için icra süreci başlattı.

Ukrayna devlet gaz şirketi Naftogaz, Rus doğal gaz devi Gazprom'dan Stokholm Tahkim Mahkemesi’nin hükmettiği 2,6 milyar doları almak için harekete geçti. Naftogaz, İsviçre mahkemelerine başvurarak paranın tahsilini istedi. Naftogaz açıklamasında, "İsviçre mahkemelerinde paranın tahsilini istedik ve İsviçre otoritelerinin hali hazırda oradaki Gazprom varlıklarına karşı tedbirler almış olduklarını anlıyoruz" denildi.

GAZPROM’DAN BİLDİRİM ALMADIK AÇIKLAMASI

Öte yandan Gazprom, Ukrayna enerji şirketi Naftogaz'ın Stokholm Tahkim Mahkemesi'nin hükmettiği 2,56 milyar dolar tazminatı tahsil için İsviçre'de icraya başvurduğu yönünde resmi bir bildirim almadıklarını bildirdi. Gazprom yaptığı açıklamada, "İcra prosedürüne ilişkin resmi bir bildirim henüz almadık, ancak bildirimi aldığımızda yasalar çerçevesinde haklarımızı savunacağız" dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler