1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Finlandiya ve Çin’den yenilenebilir işbirliğine davet

Finlandiya ve Çin’den yenilenebilir işbirliğine davet

Enerji Günlüğü - Finlandiya ve Çin, esnek ve temiz enerji sistemleri geliştirmek amacıyla oluşturacakları iki deneme platformuna tüm şirket ve kurumları...

Finlandiya ve Çin’den yenilenebilir işbirliğine davet

Enerji Günlüğü - Finlandiya ve Çin, esnek ve temiz enerji sistemleri geliştirmek amacıyla oluşturacakları iki deneme platformuna tüm şirket ve kurumları davet etti.

Finlandiya ve Çin, esnek ve temiz enerji sistemleri geliştirmek amacıyla açık uluslararası test platformları oluşturmak için işbirliği yapacaklarını duyurdu. Finlandiya'nın Åland Adaları ve Çin'deki Zhangjiakou Uygulama Bölgesi'ndeki platformlara uluslararası şirketleri ve araştırma kurumlarını davet ettiler.

Åland Adaları'nın akıllı şebekelere ve yüzde 100 yenilenebilir enerji üretimi ve kullanımına dayalı esnek bir enerji sistemi için örnek bir platform olması planlanıyor. Finlandiya, sistemin dağıtık yenilenebilir enerji üretimini genel ağa entegre etme ve talep ve arzdaki dalgalanmalara hızla yanıt verme yeteneğine sahip olacağını açıkladı.

Zhangjiakou Uygulama Bölgesi’nde ise yenilenebilir enerji kaynaklarının artan kullanımını dengeleyebilmek için mikro şebekeler kullanılacak. 

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Li Meng, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkili kullanımını  ve elektrik şebekesinin güvenli ve istikrarlı çalışmasını sağlamak için elektrik sistemlerinin esnekliğini arttırmanın çok önemli olduğunu açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler