1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Facebook Avrupa’daki veri merkezlerini yenilenebilirle işletecek

Facebook Avrupa’daki veri merkezlerini yenilenebilirle işletecek

Enerji Günlüğü - Facebook imzaladığı 294 MW’lık rüzgar elektriği anlaşmasıyla Avrupa’daki veri merkezlerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmaya...

Facebook Avrupa’daki veri merkezlerini yenilenebilirle işletecek

Enerji Günlüğü - Facebook imzaladığı 294 MW’lık rüzgar elektriği anlaşmasıyla Avrupa’daki veri merkezlerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmaya başlayacak.

Facebook Alman varlık yönetim şirketi Luxcara ve Norveçli enerji şirketi Vattenfall ile 294 megawattlık bir enerji satın alma anlaşması (PPA) imzaladığını duyurdu.

Anlaşma kapsamında, Luxcara’nın Norveç’in güneyinde bulunan üç rüzgar santrali tarafından üretilen elektriğin tamamını Facebook alacak. Facebook, rüzgar çiftliklerinden sağlanan bu elektriği İskandinav ülkelerindeki veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılamak için kullanacak. 294 megawattlık bu dev anlaşma, şirketin İsveç ve Danimarka’daki veri merkezlerinin yeşil enerjiye geçmesini sağlayacak.

Vattenfall ise, İsveç ve Danimarka’da bulunun veri merkezlerinin bu yeni enerji kaynağına entegrasyonunu sağlayacak ve rüzgar enerjisinden elde edilen elektriğin veri merkezlerine ulaştırılmasından sorumlu olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler