1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Maspo Enerji Alaşehir’de 30 MW’lık bir JES daha kuracak

Maspo Enerji Alaşehir’de 30 MW’lık bir JES daha kuracak

Enerji Günlüğü - Ramsey markasını da bünyesinde barındıran Gürmen Grup şirketlerinden Maspo Enerji, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde işletmekte...

Maspo Enerji Alaşehir’de 30 MW’lık bir JES daha kuracak

Enerji Günlüğü - Ramsey markasını da bünyesinde barındıran Gürmen Grup şirketlerinden Maspo Enerji, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde işletmekte olduğu 10 MW’lık santralin yanında 30 MW’lık bir jeotermal santral daha kuracak. 

İşadamı Remzi Gür'ün şirketi MASPO Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Manisa'nın Alaşehir ilçesi Yeniköy Mahallesinde bulunan ruhsatlı sahada Ala-2 Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurmayı planlıyor. Şirket şu anda aynı sahada 10 MW kapasiteli Maspo IV JES’i işletiyor.

180 milyon dolar değerindeki Ala-2 JES Projesi kapsamında her biri 15 MW Kurulu gücünde iki ünite kurulacak. Tesiste yıllık toplam 249.660.000 kWh elektrik üretilecek ve üretilen elektrik yaklaşık 4,5 km uzunluğunda enerji nakil hattıyla 154 kV’lık Alaşehir Havza Trafo Merkezine (TM) bağlanacak. 

Ala-2 JES’in işletilmesi aşamasında 5 üretim (+1 üretim kuyusu gerekmesi durumunda ileride açılacaktır) ve 3 re-enjeksiyon (+1 re-enjeksiyon kuyusu gerekmesi durumunda ileride açılacaktır) kuyusu işletmede olacak. Şu anda sahada işletilmekte olan Maspo IV JES Projesi için mevcut durumda 3 adet üretim kuyusu, 1 adet re-enjeksiyon kuyusu bulunuyor. 

REMZİ GÜR’DEN MANİSA’YA 19.5 MW’LIK JES

MANİSA’DA 19.5 MW’LIK JES İÇİN ÇED GEREKSİZ

MASPO ENERJİ MANİSA’DA 10 MW’LIK JES KURACAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler