1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İstanbul’da maden sahası ihale edilecek

İstanbul’da maden sahası ihale edilecek

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul’da maden sahası ihale edecek.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri...

İstanbul’da maden sahası ihale edilecek

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul’da maden sahası ihale edecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), İstanbul ili dahilindeki ER:3367144 sayılı 2'nci Grup maden sahasının ihale edileceğini duyurdu.

İhale, 20.06.2018 tarihinde saat 14:00’da Maden İşleri Genel Müdürlüğünde yapılacak. Sahanın koordinat dökümleri, alanı ve ihale tarihini içeren liste, Genel Müdürlük internet sayfasında en az on beş gün önce ilan edilecek. Saha için başvurular sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte saat 13:30 ile 14:00 arasında Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Konferans Salonunda İhale Komisyonuna doğrudan yapılacak. Posta veya diğer yollardan yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

İhale teminatı teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20’sinden ve taban ihale bedelinden az olmayacak. İhaleler kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak. Başvurular Maden İşleri Genel Müdürlüğünce değerlendirildikten sonra, sahaya başvuru yapılmaması halinde yeniden ihale edilecek. Sahaya bir ya da birden fazla müracaat yapılmış ise; İhale ilan edilen tarih ve saatte Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Konferans Salonunda yapılarak sonuçlandırılacak.

İstekliler, ihale şartname bedeli olan 600 TL’yi Vakıfbank’a yatıracaklar. İşletme ruhsat taban bedeli ise 12 bin 548 TL olarak belirlendi. İhale Şartnamesi Genel Müdürlük internet sayfasında yayınlanacak. İhale bedelini yatırma süresi içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve ihale sonucu ruhsat almaya hak kazanan arasında çevre koruma ve alt yapı yatırımlarını gerçekleştireceğine dair akdedilmiş olan protokolü Genel Müdürlüğe tevdii etmekle yükümlü olacak.

İhale bedelini süresi içerisinde yatıran ilgiliye şartnamede belirtilen diğer yükümlülüklerini yerine getirmesi için iki aylık süre verilecek. Yükümlülüklerini yerine getiren talep sahibi ruhsat almaya hak kazanacak. Aksi halde ruhsat hakkını kaybedecek, yatırılan ihale bedeli iade edilmeyecek ve saha yeniden ihale edilecek.

Enerji Günlüğü  

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler