1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Macaristan Paks NGS’de arıza

Macaristan Paks NGS’de arıza

Enerji Günlüğü - Macaristan’da bulunan Paks Nükleer Santrali’nde meydana gelen türbin arızası nedeniyle bir reaktörde üretim yarıya indi.Rusya Nükleer...

Macaristan Paks NGS’de arıza

Enerji Günlüğü - Macaristan’da bulunan Paks Nükleer Santrali’nde meydana gelen türbin arızası nedeniyle bir reaktörde üretim yarıya indi.

Rusya Nükleer Kamu Şirketi Rosatom’un 35 yıl önce Macaristan’da kurduğu Paks Nükleer Santrali’nde bulunan her biri 500 MW'lık dört reaktörden birindeki türbinin arızalandığı, durumun güvenlik açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığı açıklandı.

Nükleer santralin internet sitesinde yer alan açıklamada arızanın bir numaralı blokta, öğlen saatleri öncesinde meydana geldiği bildirildi. Blokta elektrik üretimi yarıya inerken, üretimdeki azalışın ne kadar süreceği belirtilmedi.

Paks NGS- Macaristan’ın tek faaliyette olan nükleer santrali. Sovyetler projesine göre inşa edilen santralde, ülkede üretilen toplam elektrik miktarının % 40’ndan fazlası üretiliyor.

Rusya ve Macaristan arasında 2014 sonunda imzalanan 12 milyar euro değerindeki sonunda Paks nükleer santralinin beşinci ve altıncı ünitesinin inşaatı ile ilgili anlaşmayı Avrupa Birliği (AB) 2015 yılında bloke etmişti.

MACARİSTAN PAKS NÜKLEER SANTRALİNİ GENİŞLETİYOR

RUS MACAR NÜKLEER ANLAŞMASINA AB ENGELİ

Önceki ve Sonraki Haberler