1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP resmen açılıyor

TANAP resmen açılıyor

Enerji Günlüğü - Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak TANAP'ın açılışı bugün Eskişehir’de gerçekleşecek.Türkiye...

TANAP resmen açılıyor

Enerji Günlüğü - Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak TANAP'ın açılışı bugün Eskişehir’de gerçekleşecek.

Türkiye ve Azerbaycan tarafından yapımı 3 yıldır süren enerjinin İpek Yolu Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) bugün saat 17:30'da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılacağı törenle hizmete açılacak.

Yatırımı ilk olarak 12 milyar dolar hesaplanan ve 8 milyar dolara tamamlanan TANAP, Türkiye’de 20 il, 67 ilçe ve 600’e yakın köyden geçiyor. Boru hattı uzunluğu bin 850 kilometreyi bulan TANAP’ta 15 bin kişi çalışırken mesai saati 88 milyonu geçti. İlk etapta 16 milyar metreküp doğalgaz taşınması beklenen projede 6 milyar metreküplük bölüm Eskişehir ve Trakya bölgesindeki noktalardan ulusal şebekeye bağlanarak Türkiye’de kullanılacak. Hattın taşıma kapasitesinin yeni yatırımlarla 24 milyar metreküpe daha sonra da 31 milyar metreküpe çıkarılması hedefleniyor.

TANAP, Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak ve bu noktadan Avrupa ülkelerine doğalgaz aktaracak TAP Doğalgaz Boru Hattı’na bağlanacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler