1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Vučić: TANAP önemli stratejik bir bağlantı oluşturacak

Vučić: TANAP önemli stratejik bir bağlantı oluşturacak

Enerji Günlüğü - Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić TANAP’ın ülkeler arası önemli stratejik bir bağlantı oluşturacağını belirtti.Sırbistan...

Vučić: TANAP önemli stratejik bir bağlantı oluşturacak

Enerji Günlüğü - Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić TANAP’ın ülkeler arası önemli stratejik bir bağlantı oluşturacağını belirtti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić TANAP’ın açılış töreninde yaptığı konuşmada TANAP’ın ülkeler arası önemli stratejik bir bağlantı oluşturacağını ve projenin enerji güvenliği için önemli bir temel oluşturduğunu belirtti.

Sözlerine projeye destek veren Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İlham Aliyev ve tüm katkı verenleri tebrik ederek başlayan Vučić şöyle konuştu, “Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bir ay önce Ankara’da verimli bir toplantı zinciri gerçekleştirmiştik. Karşılıklı güven tesisi ve işbirliğinin devam edeceğini ve her iki ülkenin buna katkıda bulunacağına inanıyorum. Bu proje enerji güvenliği için önemli bir temel oluşturuyor. TANAP’ın hem bölgenin hem de diğer bölgelerin enerji güvenliğine de katkıda bulunacağına inanıyorum. Güneydoğu Avrupa’da çok önemli bir adım atmış oluyoruz. Bu bölgenin izole edilmediğini garanti altına almış oluyoruz. Enerji bağlantısını garanti altına alacak ve yatırım ortamını destekleyecektir. Bütün bunlar işbirliğimizi destekleyecek, temsil edilen ülkeleri bir araya geçirecektir.”

Sırbistan’ın bu tür projelere katılmaya istekli olduğunu ifade eden Vučić, “Sadece ülkeler açısından değil bölgenin tüm ülkeleri açısından TANAP, Güney Gaz Koridoru için önemli katkılarda bulunacak.  Burada bulunma nedenim, Sayın Erdoğan’ın beni davet etmesi. Kendisini ve Aliyev’i tebrik ediyorum. Sizin liderliğinizle Türkiye en iyi dostlukları üretebilecektir. Sadece Azerbaycan-Türkiye arasında değil. Sizin sayenizde Sırbistan Türkiye arasında da dostluk kurulabileceğini gösterdik. Bunun sürdürülebileceğine inanıyoruz” dedi.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler