1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yüzde 4 düştü

Petrol fiyatları yüzde 4 düştü

Enerji Günlüğü - Küresel piyasalarda arz fazlasının artacağı ve Rusya’nın OPEC toplantısında üretimi arttırmayı teklif edeceği iddiası petrol...

Petrol fiyatları yüzde 4 düştü

Enerji Günlüğü - Küresel piyasalarda arz fazlasının artacağı ve Rusya’nın OPEC toplantısında üretimi arttırmayı teklif edeceği iddiası petrol fiyatlarında yüzde 4 düşüşe neden oldu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) en büyük üreticisi olan Suudi Arabistan ve OPEC dışındaki Rusya’nın 22 Haziran’da yapılacak OPEC toplantısında üretimi arttırma kararı alabilme ihtimaline karşı küresel petrol fiyatlarında yüzde 4 düşüş yaşandı.

Buna göre, Brent Petrolün varil 75,94 dolardan yüzde 3,8 düşüş yaşadı ve 73,08 dolara düştü. ABD Batı Teksas (WTI) ham petrolün varili ise 66,89 dolarda seyrederken yüzde 3,9 düşerek 64,32 dolara geriledi.

Rusya, OPEC ile Ekim 2016’da varılan üretim kısıntısı anlaşması gereği o tarihte 11,24 milyon varil olan günlük petrol üretimini 300 bin varil azaltacağını taahhüt etmişti.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, bir süre önce yaptığı açıklamada, Rusya’nın OPEC anlaşmasında belirlenen kısıntılara uyum oranının nisanda yüzde 95,2’e ulaştığını duyurmuştu. Söz konusu anlaşmanın süresi bu yıl sonu itibarıyla dolacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler