1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dallas’ta uçuşlar Neste’nin yenilenebilir jet yakıtıyla yapılacak

Dallas’ta uçuşlar Neste’nin yenilenebilir jet yakıtıyla yapılacak

Dallas'tan (DFW) kalkan uçaklar Dünyanın en büyük atıktan yenilenebilir dizel üreticisi Finlandiyalı Neste'nin sürdürülebilir jet yakıtını kullanacak.

Dallas’ta uçuşlar Neste’nin yenilenebilir jet yakıtıyla yapılacak

Enerji Günlüğü - Dallas Fort Worth Uluslararası Havalimanı’ndan (DFW) kalkan uçaklar Dünyanın en büyük atıktan yenilenebilir dizel üreticisi Finlandiyalı Neste’nin sürdürülebilir yenilenebilir jet yakıtını yakacaklar.

Finlandiya merkezli yenilenebilir ürünler üreticisi Neste ve her yıl 67 milyondan fazla insanın yolculuk yaptığı Dallas Fort Worth Uluslararası Havalimanı (DFW) hava kirliliğini, özellikle de karbondioksit emisyonlarını azaltmak için işbirliği yapıyor. Ortaklar, yenilenebilir jet yakıtlarının kullanım fırsatları yanında Havalimanı'nın sürdürülebilirlik çabalarını artırmanın ek yollarını araştırmayı planlıyor. Ayrıca, DFW'de potansiyel bir yenilenebilir jet yakıtı temini için lojistik ve tedarik zinciri seçeneklerini araştıracaklar.

Neste Yenilenebilir Ürünler iş alanı Genel Müdür Yardımcısı Kaisa Hietala, DFW ile işbirliğinden mutluluk duyduklarını belirterek “Birlikte, DFW'den hareket eden havayollarının emisyonlarını ve karbon ayak izlerini azaltmak için çözümlerimizi inceliyoruz. DFW'de Neste MY yenilenebilir jet yakıtının kullanılmasının yanı sıra, yenilenebilir buz çözme, boya ve plastikleri içeren diğer çözümlerde birlikte çalışmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

DFW Havalimanı çevre işleri başkan yardımcısı Robert Horton ise hedeflerinin sertifikalı Karbon Nötr havalimanı olarak proaktif uygulamalar geliştirmek olduğunu ve DFW’nin çevresel ayak izini mümkün olduğunca azaltmak için programlar uygulamak olduğunu kaydetti.

Havacılık endüstrisi, hava taşımacılığından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını hafifletmek için, 2020 ve sonrasındaki karbon-nötr büyüme ve 2050 yılına kadar da net havacılık karbondioksit emisyonlarının yüzde 50 oranında azaltılması gibi iddialı hedefler belirlemiş durumda.

 
Önceki ve Sonraki Haberler