1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Engie Asya Pasifik’te kömürlü üretime son verdi

Engie Asya Pasifik’te kömürlü üretime son verdi

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Engie, fosil yakıtlı elektrik üretiminden uzaklaşma ve CO2 emisyonlarını azaltma stratejisinin bir parçası...

Engie Asya Pasifik’te kömürlü üretime son verdi

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Engie, fosil yakıtlı elektrik üretiminden uzaklaşma ve CO2 emisyonlarını azaltma stratejisinin bir parçası olarak Asya Pasifik’te sahip olduğu Tayland’daki kömürlü elektrik santrali hissesini sattı.

Fransız enerji devi Engie, enerji üreticisi Glow’daki yüzde 69,1'lik hissesini 2,6 milyar euro karşılığında satmak için Taylandlı Global Power Synergy şirketi ile anlaşma imzaladı. Şirketin fosil yakıtlı elektrik üretiminden uzaklaşma ve CO2 emisyonlarını azaltma stratejisinin bir parçası olarak gerçekleştirilen satış işleminin bu yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

Satış ile birlikte Engie’nin Asya Pasifik Bölgesi’nde kömür yakıtlı herhangi bir elektrik üretim tesisi kalmayacak. Böylece şirketi küresel kömür yakıtlı üretim kapasitesi de yüzde 14 oranında azalacak. Engie'nin Asya-Pasifik'teki kömür kapasitesini son 3 yılda azalmasına rağmen, bölgedeki 4,2 GW kapasiteli üretim çalışmaları devam ediyor.

Engie yaptığı açıklamada bu satışın düşük karbonlu faaliyetlere, küresel ağlara ve müşteri çözümlerine odaklanarak Grubun karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen stratejisiyle uyumlu olduğunu belirtti.

800 kişi istihdam eden Glow, Tayland genelinde elektrik üretim tesislerine sahip ve bazı tesislerin de işletmesini üstlenmiş durumda. Şirket, 1GW kömür, 2GW gaz ve 0.2GW yenilenebilir enerji olmak üzere toplam 3.2GW elektrik üretim kapasitesine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler