1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total İngiltere sularındaki varlıklarını satacak

Total İngiltere sularındaki varlıklarını satacak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, İngiltere karasularında bulunan Laggan Tormore gaz sahasındaki hisselerinin üçte biri ile diğer bazı...

Total İngiltere sularındaki varlıklarını satacak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, İngiltere karasularında bulunan Laggan Tormore gaz sahasındaki hisselerinin üçte biri ile diğer bazı petrol ve doğal gaz varlıklarını satacak.

Bazı finans kaynakları Fransız enerji şirketi Total, İngiltere karasularında bulunan Laggan Tormore gaz sahasında bulunan yüzde 60 hissesinin yüzde 20’sini İngiltere'nin Kuzey Denizi’ndeki diğer bazı petrol ve doğal gaz varlıklarıyla birlikte toplam 1,5 milyar dolara satacağını açıkladı. Şubat 2016'da üretime başlayan Laggan Tormore Gaz Sahası, günde 90.000 varil petrol eşdeğerine kadar gaz üretebiliyor. 

Satılacak olan küçük varlıkları Total’in geçen yıl A.P.'nin Moller-Maersk'in petrol ve gaz bölümünü satın almak için yaptığı 4,95 milyar dolarlık anlaşmanın bir parçası olarak satın alınan daha küçük sayıdaki bir dizi varlık oluşturuyor. 

Kuzey Denizi’ndeki eski enerji sahalarında üretimin azalması nedeniyle büyük petrol şirketleri daha karlı sahalarda üretim yapmak için bu sahalardan çıkıyorlar. Yerlerini ise eski sahalardan biraz daha üretim yapabilmeyi planlayan daha küçük şirketler alıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler