1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suriye petrolünde anlaşma

Suriye petrolünde anlaşma

Enerji Günlüğü - Suriye'de YPG kontrolündeki Haseke şehrindeki petrol alanlarının Şam Yönetimi’ne bırakılması konusunda anlaşmaya varıldı. Böylece...

Suriye petrolünde anlaşma

Enerji Günlüğü - Suriye'de YPG kontrolündeki Haseke şehrindeki petrol alanlarının Şam Yönetimi’ne bırakılması konusunda anlaşmaya varıldı. Böylece yeniden başlayacak olan petrol satışından YPG de belli bir pay alacak.

Al-Watan gazetesinde yer alan habere göre, Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgeleri kontrol eden Kürt Yüksek Komitesine bağlı silahlı örgüt Halk Savunma Birlikleri (YPG), Şam yönetimiyle Haseke kentindeki petrol rafinelerinin bulunduğu alanı kullanımı için ön anlaşma yaptı. Kaynakların aktardığı bilgiye göre, YPG’nin elinde bulunan petrol rafinerileri Suriye rejiminin denetimine bırakılarak durma noktasına gelen petrol satışları tekrar başlayacak. 

Şam yönetiminden bir heyetle Kamışlı kentinde yapılan anlaşmaya göre, YPG’nin kontrolündeki Haseke kentindeki petrol rafinelerinin bulunduğu alan Suriye rejimine bırakılacak. Böylece durma noktasına gelen petrol satışına tekrar başlanacak.

Kaleme alınmayan gizli bir anlaşmaya göre ise YPG’nin yapılan satıştan belli bir pay alacağı kaydediliyor. Ayrıca YPG'nin Suriye Petrol Bakanlığı'nda bir temsilcilerinin atanmasını da talep ettikleri kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler