1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla ABD dışındaki ilk fabrikasını Çin’de açacak

Tesla ABD dışındaki ilk fabrikasını Çin’de açacak

Enerji Günlüğü - ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yurtdışında ilk batarya ve elektrikli araç fabrikasını Çin’de kuracak. Fabrika yılda...

Tesla ABD dışındaki ilk fabrikasını Çin’de açacak

Enerji Günlüğü - ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yurtdışında ilk batarya ve elektrikli araç fabrikasını Çin’de kuracak. Fabrika yılda 500 bin elektrikli araç üretecek.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de yılda 500.000 araç kapasiteli yeni fabrika kurmayı planladığını açıkladı. Şanghay'da "yerel tüzel kişilerle" yeni batarya ve elektrikli araç fabrikasının kurulumu için mutabakat anlaşmasına varan Tesla’nın kuracağı fabrika ABD dışında kuracağı ilk fabrika olacak.

Fabrikanın elektrikli araç üretimi yanında araştırma-geliştirme ve satış birimleri de olacağını açıklayan Tesla, fabrikanın inşasına gerekli izinler alınır alınmaz başlanacağını kaydetti. Tesla fabrika için ne kadar yatırım yapacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmazken, üretime başlamanın iki yıl, fabrikanın tam kapasite tamamlanmasının da bir diğer 2-3 yılı bulacağını kaydetti.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler