1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Prysmian, General Cable’ı satın aldı

Prysmian, General Cable’ı satın aldı

Enerji Günlüğü - Prysmian Group, General Cable firmasını, borçları ve tüm yükümlülükleri dahil 3 milyar dolara devraldı.Prysmian Group, General Cable...

Prysmian, General Cable’ı satın aldı

Enerji Günlüğü - Prysmian Group, General Cable firmasını, borçları ve tüm yükümlülükleri dahil 3 milyar dolara devraldı.

Prysmian Group, General Cable Corporation ile başlayan birleşme süreci kapsamında General Cable firmasını, hisse başına nakit 30 dolar ödeyerek 3 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Açıklamaya göre Prysmian Group, bu imza ile dünya çapında çalışan sayısını 30 bine, fabrika sayısını ise 112’ye çıkardı. Prysmian Group ve General Cable’ın Yönetim Kurulları tarafından oybirliğiyle onaylanan; borçları ve tüm yükümlülükleri dahil olmak üzere, toplam değeri 3 milyar dolar olan bu işlem, öngörülenden erken bir tarihte tamamlandı.

Bu satın alma sonrası Prysmian Group faaliyet gösterdiği 50 ülkede, fabrika sayısını 112’ye, Ar-Ge merkezi sayısını 25’e, çalışan sayısını da 30 bine çıkardı.

Prysmian Group'un yaklaşık 8 milyar euro olan cirosunun, satın alma sonrasında toplam 11 milyar euro seviyelerine çıkması bekleniyor.

PRYSMİAN GENERAL CABLE’I SATIN ALIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler