1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bangladeşli Summit 2.400 MW’lık elektrik santrali kuracak

Bangladeşli Summit 2.400 MW’lık elektrik santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Bangladeşli Summit, Amerika merkezli GE ve Japon Mitsubishi ortaklığıyla Bangladeş’te 2.400 MW gücünde kombine çevrim...

Bangladeşli Summit 2.400 MW’lık elektrik santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Bangladeşli Summit, Amerika merkezli GE ve Japon Mitsubishi ortaklığıyla Bangladeş’te 2.400 MW gücünde kombine çevrim santrali kuracak.

Bangladeş’te şu ana kadarki en büyük özel enerji yatırımı yapılacak. Amerika merkezli teknoloji şirketi General Electric (GE) ve Japon Mitsubishi, Bangladeşli Summit Corporation Limited şirketi ile ortaklık yaparak Bangladeş’te 2.400 MW gücünde kombine çevrim santrali ve bu santral için gerekli petrol ve LNG terminallerini kuracaklar. Taraflar proje için 3 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladılar.

Proje kapsamında her biri 600 MW gücünde 4 termik santral, 380 bin metreküp kapasiteli LNG terminali ve 100 bin ton kapasiteli petrol terminali kurulacak. 2019 yılında başlanacak inşa çalışmaları 2023 yılında tamamlanacak. GE’nin 9HA gaz türbinlerinin kullanılacağı santralin yapımı tamamlandığında Summit elektrik üretimini ikiye katlayacak.

Projede Summit'in yüzde 55, Mitsubishi'nin yüzde 25 ve General Electric'in yüzde 20 payı olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler