1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Silopi Termik Santrali hammadde kapasitesini artıracak

Silopi Termik Santrali hammadde kapasitesini artıracak

Enerji Günlüğü - Silopi Termik Santrali’nde artan hammadde ihtiyacını karşılamak için asfaltit ocağı ve kireçtaşı ocağının kapasitesi artırılacak,...

Silopi Termik Santrali hammadde kapasitesini artıracak

Enerji Günlüğü - Silopi Termik Santrali’nde artan hammadde ihtiyacını karşılamak için asfaltit ocağı ve kireçtaşı ocağının kapasitesi artırılacak, yeni dekapaj (pasa) döküm alanları eklenecek, kırma-eleme tesislerinin kapasitelerinin arttırılıp tesis alanları genişletilecek, tesis alanlarının içerisinde stok alanları eklenecek ve yeni bir bant hattı yapılacak.

Şırnak İli, Silopi İlçesi, Aksu Köyü mevkiinde, Ciner Grubu şirketlerinden Silopi Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Silopi Termik Santrali Maden Sahaları Kapasite Artışı Projesi’nin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 25 milyon lira bedelli proje kapsamında mevcut durumda I. ünitesi çalışmakta olan, II. ve III. ünitelerde deneme çalışmaları başlayan Silopi Termik Santrali’nde artan hammadde ihtiyaçları nedeni ile asfaltit ocağı ve kireçtaşı ocağının kapasitesinin artırılması, yeni dekapaj (pasa) döküm alanlarının eklenmesi, kırma-eleme tesislerinin kapasitelerinin arttırılarak kırma-eleme tesis alanlarının genişletilmesi, tesis alanlarının içerisinde stok alanlarının eklenmesi ve asfaltit ocağından çıkarılan cevherin santrale ulaşımını sağlamak amacıyla bant hattının yapılması planlanıyor.

yüzde 85 Ciner Enerji ve yüzde 15 GSD Holding ortaklığında kurulan 405 MW kapasiteli Silopi Termik Santrali, ortalama 2.204.023.620 kilovatsaatelektrik üretimi ile 665.868 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu elektriği üretiyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler