1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kömür fiyatlarında yaz ateşi!

Kömür fiyatlarında yaz ateşi!

Enerji Günlüğü - Çin, Japonya ve Güneydoğu Asya'daki gelişmekte olan bölgelerde yaz ayının etkisiyle artan talep nedeniyle kömür fiyatları arttı.Pekin...

Kömür fiyatlarında yaz ateşi!

Enerji Günlüğü - Çin, Japonya ve Güneydoğu Asya'daki gelişmekte olan bölgelerde yaz ayının etkisiyle artan talep nedeniyle kömür fiyatları arttı.

Pekin ile Washington arasından ticaret geriliminin artması emtia sektörünü vururken, kömürün Çin'de talebin yüksek sürmesi nedeniyle bu trende meydan okuduğu belirtildi. Capital Economics, Çin'de olağandışı sıcak geçen yaz mevsimi ve yılın ilk yarısında güçlü ekonomik büyüme nedeniyle kömür fiyatlarında fırlama olduğunu belirtti. Çin'den başka, Japonya'dan ve Güneydoğu Asya'daki gelişmekte olan bölgelerden gelen talep de kömür fiyatlarını destekledi.

ÇİN’İN ARTAN TALEBİ BELİRLEYİCİ

Artan sıcaklıklar nedeniyle Çin'de büyük bir yenilenebilir enerji kaynağı olan hidroelektrik santrallerin elektrik üretiminin de azalması eklendiğinde ülkenin kömür ithalatı artış kaydetti. 

Öte yandan Çin’in en önemli kömür tedarikçisi olan Avustralya termal kömür fiyat göstergesi yıl başından beri % 40 artarak 2012'den beri ilk kez 120 dolar/ton engelini geçti. Çin'e yapılan Amerikan kömürü ihracatı 2016'dan 2017'ye kadar iki katına çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler