1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kaplan Elektrik Ağrı’ya 5 MW’lık HES kuracak

Kaplan Elektrik Ağrı’ya 5 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Kaplan Elektrik, Ağrı’da Mardik Dere üzerinde 5 MW kapasiteli Kaplan hidroelektrik santrali kurmayı planlıyor.Kaplan Elektrik Üretim...

Kaplan Elektrik Ağrı’ya 5 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Kaplan Elektrik, Ağrı’da Mardik Dere üzerinde 5 MW kapasiteli Kaplan hidroelektrik santrali kurmayı planlıyor.

Kaplan Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş., Ağrı İli, Taşlıçay İlçesi, Taşlıçay İlçesi, Çökelge – Gözucu – Alakoçlu Köyleri sınırlarında Mardik Dere üzerinde yaklaşık 10 milyar lira yatırımla 5,045 MW kurulu gücünde Kaplan Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurmayı planlıyor.

Santralde yılda 14,296 GWh elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğin de ünite transformatörleri vasıtası ile 34,5 kV gerilim seviyesine yükseltildikten sonra yaklaşık 12 km. uzunluğunda hat ile Taşlıçay Trafo Merkezi enterkonnekte sisteme bağlanması öngörülüyor.

Şirket daha önce proje ile ilgili bir çevre etki değerlendirme raporu hazırlamış ancak herhangi bir çalışma başlatılmadığı için raporun süresi dolmuştu. Şirket şimdi yeniden projeyi hayata geçirmek için çevre raporu hazırladı. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler