1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zekeriya Gökşenli EPDK İkinci Başkanı

Zekeriya Gökşenli EPDK İkinci Başkanı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu İkinci Başkanlığına Zekeriya Gökşenli atanırken, İbrahim Tan ve Muhammed Mustafa İzgeç de Kurul...

Zekeriya Gökşenli EPDK İkinci Başkanı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu İkinci Başkanlığına Zekeriya Gökşenli atanırken, İbrahim Tan ve Muhammed Mustafa İzgeç de Kurul üyeliklerine atandılar.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EPDK’ya yeni yöneticiler atadı. Zekeriya Gökşenli’yi EPDK İkinci Başkanlığı’na getiren Cumhurbaşkanlığı Kararı’yla; İbrahim Tan ve Dr. Muhammed Mustafa İzgeç de Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyeliklerine atandılar. 

Atamalar, 4628 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun 5’inci maddesi ve Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2. Ve 3. maddeleri uyarınca yapıldı.

ZEKERİYA GÖKŞENLİ KİMDİR?

1962’de, Kahramanmaraş’ta doğan Zekeriya Gökşenli, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Gökşenli’nin kamuda birçok hizmeti var. Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü Adana Müessese Müdürlüğü’nde avukatlık, Türkiye Elektrik Üretim ve İletim AŞ’de hukuk müşavirliği; Türkiye Elektrik İletim AŞ’de 1. Hukuk Müşavirliği yaptı. Ayrıca EPDK’da Grup Başkanı; Hukuk Dairesi Başkanı ve üye olarak görevler üstlendi. Ayrıca Yap-İşlet-Devret, İşletme Hakkı Devri projelerinde ve mobil santralların hizmete alınmasında da çalışan Gökşenli; aynı zamanda Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Hukuk Grubu Üyesi. İngilizce bilen Gökşenli evli ve 4 çocuk sahibi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler