1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: ABD şeyl endüstrisi dönüm noktasında

Birol: ABD şeyl endüstrisi dönüm noktasında

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, Amerika Birleşik Devletleri kaya gazı ve kaya petrolü (şeyl) endüstrisinin kırılgan bir mali temelde...

Birol: ABD şeyl endüstrisi dönüm noktasında

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, Amerika Birleşik Devletleri kaya gazı ve kaya petrolü (şeyl) endüstrisinin kırılgan bir mali temelde uzun bir süre çalıştıktan sonra artık dönüm noktasında olduğunu söyledi. 

Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) tarafından ilki yayınlanan “ Dünya Enerji Yatırımları 2018 (WEI 2018)” raporunun sonuçlarını değerlendiren IEA Başkanı Fatih Birol, ABD şeyl endüstrisinin bir dönüm noktasında olduğunu ve uzun bir aradan sonra bu yıl ilk defa pozitif bir nakit akışına sahip olduğunu kaydetti. Birol, “Üretim her zamankinden daha hızlı artarken, endüstri de daha olgun ve finansal olarak daha sağlam bir hale geliyor” dedi. 

Rapora göre 2017 yılında doğal gaz ve petrole yatırımlar bir önceki yıla göre yüzde 2 artarak 716 milyar dolar oldu. Ancak bunun ABD’deki kayaç gazı ve petrolü üretiminden kaynaklandığı belirtiliyor. Geleneksel fosil yakıt yatırımlarının ise ABD kayaç üretiminin tersine azaldığı görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler