1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Ukrayna doğal gaz sözleşmesini uzatmaya hazır

Rusya Ukrayna doğal gaz sözleşmesini uzatmaya hazır

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, tüm yasal anlaşmazlıkları çözülmesi halinde 31 Aralık 2019'da sona erecek olan Ukrayna ile gaz...

Rusya Ukrayna doğal gaz sözleşmesini uzatmaya hazır

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, tüm yasal anlaşmazlıkları çözülmesi halinde 31 Aralık 2019'da sona erecek olan Ukrayna ile gaz sözleşmesini uzatmaya hazır olduklarını söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Berlin'de Ukrayna ve AB Komisyonu temsilcileri ile yaptığı görüşmenin ardından, Devlet Başkanı Putin'in yaptığı açıklamayı tekrarlayarak, tüm yasal anlaşmazlıkları çözülmesi halinde 31 Aralık 2019'da sona erecek olan Ukrayna ile gaz sözleşmesini uzatmaya hazır olduklarını ifade etti.

Novak ayrıca, Ukrayna ve Avrupa Birliği ile üçlü doğal gaz görüşmelerinin sonbaharda devam edeceğini bildirdi. 

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcoviv de, AB'nin arabuluculuğunda Rusya ile Ukrayna arasında Avrupa'ya transit gaz geçişi konusunda görüşmelerin devam etmesi kararı alındığını belirtti. Sefcovic, 2019 sonunda bitecek transit gaz geçiş sözleşmesinin geleceği konusunda müzakerelerin Eylül'den itibaren uzmanların ve siyasi çalışma gruplarının her 6-8 haftada bir yapacakları toplantılar ile sürmesini umduklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler