1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Simav Belediyesi jeotermalle elektrik faturasını 1 milyon lira azalttı

Simav Belediyesi jeotermalle elektrik faturasını 1 milyon lira azalttı

Enerji Günlüğü - Kütahya iline bağlı Simav Belediyesi, jeotermal kaynaklı bölgesel ısıtma projesiyle elektrik faturasını yaklaşık 1 milyon lira azalttı. Kütahya...

Simav Belediyesi jeotermalle elektrik faturasını 1 milyon lira azalttı

Enerji Günlüğü - Kütahya iline bağlı Simav Belediyesi, jeotermal kaynaklı bölgesel ısıtma projesiyle elektrik faturasını yaklaşık 1 milyon lira azalttı. 

Kütahya iline bağlı Simav Belediyesi, Kanada merkezli Isıtma,soğutma motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri şirketi Danfos ile yaptığı işbirliği içerisinde yürüttüğü bölgesel ısıtma projesiyle elektrik için 990.281,88 TL daha az harcama yaptı.

PROJE BİR YILDAN AZ BİR SÜREDE YATIRIMINI KARŞILAYACAK

2017 yılı Haziran ayında başlayan Jeotermal Isıtma Sisteminin Modernizasyonu ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında 7 adet ısı merkezinin otomasyon sistemi yapıldı ve 516 adet bina altı kontrol sistemi kullanıldı. Amacı, eldeki kaynağı etkin ve verimli biçimde, daha sürdürülebilir halde kullanmak olan proje, devreye alınmasından itibaren 7 aylık ısıtma döneminde 2.200.626,42 Kwh tasarruf sağladı.

Yıllık elektrik enerjisinden yapılan tasarruf, toplam yapım bedeli 1 milyon 341 bin 860 TL olan projenin yatırım bedelinin geri dönüş süresini 1 yıldan daha kısa bir süreye çekmiş bulunuyor.

SİMAV’DA 15 BİN KONUT ISITILIYOR

Simav Belediyesi Jeotermal Bölgesel Isıtma sistemi 1992 yılında kuruldu. Projenin yapımına başlanmadan önce jeotermal enerji ile yaklaşık 13.000 konut eşdeğeri ısıtma yapılırken, sistem otomasyonu ve modernizasyonu sağlandıktan sonra aynı enerji ile ve daha az işletme giderleriyle 15.000 konut eşdeğeri üzerinde ısıtma yapılabiliyor.

Bina altlarına takılan bölgesel ısıtma vanaları sayesinde binalarda yaşanan mekanik dengesizliğin de önüne geçilerek binaların daha konforlu ve verimli ısıtılması sağlandı. Projede, eşanjörlerin boyutları değiştirilmeden ısıl transfer kapasitesi arttırılarak daha fazla enerji transferine imkan sağlandı, böylece enerji daha verimli kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler