1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Spot elektrik fiyatı yüzde 4 yükseldi

Spot elektrik fiyatı yüzde 4 yükseldi

Enerji Günlüğü - Gün öncesi elektrik piyasasında ortalama piyasa takas fiyatı geçen haftanın aynı gününe göre yüzde 4 yükseldi.  Spot elektrik...

Spot elektrik fiyatı yüzde 4 yükseldi

Enerji Günlüğü - Gün öncesi elektrik piyasasında ortalama piyasa takas fiyatı geçen haftanın aynı gününe göre yüzde 4 yükseldi.  

Spot elektrik piyasasında 19 Temmuz 2018 için piyasa takas fiyatı günlük ortalama 212,94 TL/MWh seviyesinde gerçekleşti. En yüksek fiyat 239,56 TL ile yük tahmininin de saatlik 44.200 MWh ile maksimuma ulaştığı saat dilimi olan 14:00-15:00 aralığı için oluştu. Yarın için oluşan ortalama gün öncesi fiyatın, geçen hafta perşembe günü için belirlenen GÖP fiyatının yüzde 4 üzerinde olduğu görülüyor. 

Bu arada, Temmuz ayının ilk günlerinde gece fiyat dağılımı megavatsaat başına yaklaşık 190 TL’ler civarında seyrederken, içinde bulunduğumuz haftada söz konusu saatlerde 200’lü fiyatlar görülmeye başlandı. Bu artışlarda, gece saatlerindeki toplam elektrik üretim payının yaklaşık yüzde 40’ının, daha yüksek maliyetle üretim yapan doğalgaz santrallerine ait olmasının etkisi büyük. Bu santraller doğalgaz taahhütlerinden sapmamak adına teklif fiyatlarını yukarıya çektikleri için GÖP fiyatlarının da buna paralel yükseldiği söylenebilir. 

Duru EGELİ - Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler