1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtta devletin karşıladığı ÖTV miktarı 1 milyar TL'yi aştı

Akaryakıtta devletin karşıladığı ÖTV miktarı 1 milyar TL'yi aştı

Enerji Günlüğü - Enerji, Petrol, Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), akaryakıtta devletin karşıladığı toplam ÖTV miktarının 1 Milyar...

Akaryakıtta devletin karşıladığı ÖTV miktarı 1 milyar TL'yi aştı

Enerji Günlüğü - Enerji, Petrol, Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), akaryakıtta devletin karşıladığı toplam ÖTV miktarının 1 Milyar TL'yi aştığının tahmin edildiğini bildirdi. 

EPGİS twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, akaryakıtta devletin göğüslediği toplam ÖTV miktarının tahminen 1 Milyar TL’yi aştığını açıkladı. 

EPGİS açıklamasında sosyal medya mecralarında yayılan "80 kuruş ile 1 TL arasında akaryakıta ÖTV zammı yapılacağı" haberlerinin tamamen yalan olduğunu belirterek, "Bu tarz haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz." denildi. 

Açıklamada şöyle devam edildi: "Mevcut yöntem olan Eşel Mobil Sisteminin devam edip etmeyeceğine ancak ve ancak GİB’in teklifi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı karar verebilir. Sistemin iptal edileceğine dair de herhangi bir çalışmaya dair duyum ve açıklama yoktur. Bu nedenle bazı rakamları da kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz. Gün itibari ile Devletimizce üstlenen ÖTV karşılanma rakamları LT/KRŞ bazında şöyledir. Benzin : 20 Motorin : 18 Otogaz : 38 Tahmini olarak Devletimizin göğüslediği toplam ÖTV miktarı da 1 Milyar TL’yi aşmıştır." 

 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler