1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Apple Çin’de 1 GW’ı aşan yenilenebilir yatırımı yapacak

Apple Çin’de 1 GW’ı aşan yenilenebilir yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Teknoloji devi Apple, Çin’deki tedarikçileriyle birlikte ülkede yeni güneş ve rüzgar projelerine 300 milyon dolarlık yatırım yapacak.Parça...

Apple Çin’de 1 GW’ı aşan yenilenebilir yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Teknoloji devi Apple, Çin’deki tedarikçileriyle birlikte ülkede yeni güneş ve rüzgar projelerine 300 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Parça tedarikçilerinin mağazalarında ve genel merkezlerinde tamamen yenilenebilir enerji kullanmasını hedefleyen Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi Apple Inc., temiz enerji alanında faaliyetlerini yoğunlaştırmaya devam ediyor. Apple tarafından 10 adet tedarikçisinin işbirliğiyle oluşturulan ve Çin Temiz Enerji Fonu olarak adlandırılan fon, önümüzdeki dört yıl içinde Çin’deki yenilenebilir enerji kaynaklarına 300 milyon dolarlık yatırım yapacak. 

Apple, en fazla tedarikçisinin bulunduğu Çin’de bu fon ile 1 GW’tan fazla yenilenebilir enerji yatırımı yapılacağını ve bu yatırımlarla 1 milyon evin elektrik ihtiyacının karşılanabileceğini açıkladı.

Apple ile for oluşturan on tedarikçileri ise Catcher Technology, Compal Electronics, Corning Incorporated, Golden Arrow, Jabil, Luxshare-ICT, Pegatron, Solvay, Sunway Communication ve Wistron.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler