1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lukoil’den Özbekistan`a 5 milyar dolar yatırım

Lukoil’den Özbekistan`a 5 milyar dolar yatırım

Enerji Günlüğü - Rus Lukoil şirketinin Özbekistan'daki projeleri kapsamında gelecek 5 yılda 5 milyar Dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.BUGÜNE KADAR...

Lukoil’den Özbekistan`a 5 milyar dolar yatırım

Enerji Günlüğü - Rus Lukoil şirketinin Özbekistan'daki projeleri kapsamında gelecek 5 yılda 5 milyar Dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

BUGÜNE KADAR 3,2 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILDI

Rus Lukoil şirketi Başkanı Vagit Alekperov'un son olarak Özbekistan'a yaptığı ziyaretin ardından, Özbek basınında yer alan açıklamada, şirketin 

Özbekistan'daki projeleri kapsamında bugüne kadar 3,2 milyar dolarlık yatırım yaptığı hatırlatılırken, ülkedeki projelerin tamamlanması çerçevesinde yakın 5 yılda daha 5 milyar dolarlık yatırım yapılmasının öngörüldüğü kaydedildi.

LUKOİL 2 OCAKTA DOĞALGAZ İŞLETMEYE DEVAM EDİYOR

Açıklamada, şirketin halen ülkedeki "Kandım-Hauzak-Şadı-Kungrad" ve "Güney-Batı Hisar" ocaklarında doğalgaz işlemeye devam ettiği, ayrıca bir uluslararası konsorsiyumla birlikte Aral Gölü tabanında jeolojik arama-keşif çalışmalarını sürdürdüğü hatırlatıldı.

Lukoil şirketi, 2004 yılında Özbekneftgaz ile ülkedeki Kandım-Hauzak-Şadı-Kungrad doğalgaz bölgesinin işlenmesiyle ilgili 35 yıllığına Ürün Paylaşım Anlaşması imzalayarak, bu çerçevede Kasım 2007'de Hauzak doğal gaz yatağında ilk doğalgaz üretimine başlarken, bugüne kadar ülke genelinde toplam 20,5 milyar metreküp doğalgaz üretmiş bulunuyor.

ÜRETİMİN 18 BCM’E ÇIKMASI HEDEFLENİYOR

2004 yılından bu yana ülkedeki Kandım-Hauzak-Şadı, Hisar ve Aral Gölü dibinde doğalgaz arama projelerinde yer alan Rus Lukoil şirketi, günümüzde bu doğal gaz yataklarında yıllık toplam 3,7 milyar metreküp doğal gaz üretirken, 2018 yılına kadar ülkedeki petrol-gaz sektörüne 5 milyar dolarlık yatırım yapmayı ve ülkede ürettiği yıllık doğalgaz miktarını 18 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyor.

Resmi verilere göre, Lukoil şirketi bugüne kadar ülke ekonomisine 3,2 milyar dolarlık yatırım yaparken, bu yılın ilk 9 ayında ise Özbek petrol-gaz sektörüne yaptığı yatırım hacmi 500 milyon doları oluşturdu.

Önceki ve Sonraki Haberler