1. YAZARLAR

  2. Selçuk OKTAY

  3. Enerji CEO`ları gelecekten ne bekliyor?
Selçuk OKTAY

Selçuk OKTAY

Yazarın Tüm Yazıları >

Enerji CEO`ları gelecekten ne bekliyor?

The Economist dergisi ile Financial Times gazetesinin birlikte gerçekleştirdiği global iş barometresi araştırmasına göre, farklı sektörlerdeki üst düzey yöneticiler önümüzdeki 6 ay gibi kısa vadeli bir dönem için iyimser gözüküyor.

1500 üst düzey yöneticinin katılımıyla düzenlenen araştırmanın sonuçlarına göre iş dünyasının güven endeksi, bu yılın ilk üç çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre önemli yükseliş gösterdi.

Geçen yıl araştırmaya katılanların sadece yüzde 2`si, önümüzdeki 6 ayda işlerin olumlu yönde gelişeceğini düşünüyorlardı. Bu yılın üçüncü çeyreği itibariyle bu rakam yüzde 18 olarak gerçekleşti.

Araştırmanın ilgi çekici sonuçlarından bir tanesi de diğer sektörlere kıyasla enerji sektörünün en iyimser, gelecekten en ümitli sektör olması...

Buna göre enerji sektöründe görev yapan üst düzey yöneticilerin yaklaşık olarak yüzde 25`i önümüzdeki 6 ay içerisinde işlerinin düzeleceğine inanıyor.

Geçen yıl sadece 10 enerji CEO`sundan biri "Önümüzdeki 6 ay içerisinde işleriniz düzelecek mi?" sorusuna "Evet" diye cevap vermişti.

Bu sonuçlar karşılaştırıldığında enerji sektörünün üst düzey yöneticilerinin güven endeksinde geçen yıla göre 15 baz puanlık bir artış görülüyor.

Bununla birlikte sektörün üst düzey yöneticilerinin endişe duyduğu ve dikkatle izlediği gelişmeler de söz konusu. Bu gelişmelerin başında İslamcı cihatçıların terörize ettiği Irak geliyor.

Araştırmaya katılan enerji yöneticilerinin yüzde 55`inden fazlası Irak`taki karmaşanın önümüzdeki bir yıl içerisinde daha yüksek petrol fiyatlarına neden olacağını düşünüyor.

Bunun yanında üst düzey yöneticilerin hemen hemen üçte ikisi Amerikan Merkez Bankası`nın faizleri yükselteceği öngörüsünde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar