1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. İDA Başkanlığı`na Işıl Arıdağ seçildi

İDA Başkanlığı`na Işıl Arıdağ seçildi

Enerji Günlüğü - İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği Genel Kurulu Yeni Yönetim Kurulu’nu seçti. Işıl Arıdağ Başkanlığı üstlendi. Dernek...

İDA Başkanlığı`na Işıl Arıdağ seçildi

Enerji Günlüğü - İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği Genel Kurulu Yeni Yönetim Kurulu’nu seçti. Işıl Arıdağ Başkanlığı üstlendi. Dernek bünyesinde Etik Kurul ile Danışma Kurulu oluşturuldu. 

İletişim Danışmanlığı sektöründeki 27 şirketin üyesi bulunduğu ve Uluslararası İletişim Danışmanlığı Örgütü ICCO'nun Türkiye ayağını oluşturan İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul’da iki yıl görev yapacak olan yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Danışma Kurulu ve Etik Kurulu üyeleri belirlendi.

Başkanlığını Işıl Arıdağ'ın (Ünite İletişim) üstlendiği İDA’nın yeni Yönetim Kurulu’nda asil üye olarak Dr. Arın Saydam (Bersay İletişim), Emine Çubukçu (Ogilvy Halkla İlişkiler), Esra Şengülen Ünsür (Artı) ve Özge Uzun (Lobby PR) yer aldılar.

Melek Manisalı (M3 Halka İlişkiler), Ufuk Çarşıbaşı (Communication Partner), Serhat Özkütükçü (Denove PR), Seda Yalçın (Weber Shandwick) ve Mustafa Kaya (Lorbi Tanıtım), Yönetim Kurulu yedek üyeleri olarak seçildi.

Denetleme Kurulu, Nihal Aydoğan (Medyaevi), Ertuğrul Kale (Greenactive) ve Necla Zarakol’dan (Zarakol) oluştu. Etik Kurulu üyeleri, Barika Göncü (BG İletişim), Cengiz Turhan (Grup 7) ve Meral Saçkan (MPR) oldu.

Danışma Kurulu ise İDA’nın kuruluşundan bugüne kadar başkanlık görevini üstlenen Meral Saçkan (MPR), Necla Zarakol (Zarakol), Cengiz Turhan (Grup7), Figen İsbir (Excel İletişim) ve Cem İlhan’dan (Tribeca) oluştu.

BAŞKAN, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE VURGU YAPTI

İDA'nın yeni başkanı Işıl Arıdağ, "İletişim ortağı olduğumuz kurum ve markaların toplamını dikkate alırsak, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine etkimizin ne kadar büyük olduğunu görmemiz mümkündür. Bu başarıdaki payımıza odaklanmalıyız. Toplam ekonomik değerimiz ve yarattığımız istihdamın yanı sıra ürettiğimiz gerçek değer budur. Bu güçlü ortamı etik ve sorumlu bir anlayışla doğru yönetmek vazifemizdir. İtibarımız, bu gücümüzde saklıdır" dedi.

ETİK KURULU OLUŞTURULDU

İDA Başkanı Arıdağ, bu yıl kurulan Danışma Kurulu'nu "büyük şans", yeni oluşturulan "Etik Kurul"un varlığını ise "büyük bir değer" olarak niteledi. İDA'da, derneğin kuruluşundan bugüne kadar liderliğini üstlenmiş Başkanlar'dan oluşan Danışma Kurulu'nun yanı sıra, sektörde haksız rekabete, kayıt dışı faaliyete ve etik dışı davranışlara karşı bilinç yaratmak amacı doğrultusunda bir de Etik Kurul oluşturdu.

İLKELERİ İMZALAMAYANA ÜYELİK YOK

İDA'dan yapılan açıklamada, kurulduğu günden beri Meslek Ahlak İlkeleri’ni benimseyen derneğin, üye olmak isteyen şirketlerden, üyeliğe kabul şartı olarak Meslek Ahlakı İlkeleri’ni imzalamasını beklediği belirtildi. IPR, IPRA, CERP ve ICCO tarafından benimsenen meslek ahlakı ilkelerinin ve bildirgelerinden uyarlanarak hazırlanan bu belge, İDA üyelerinin iletişim danışmanlığı mesleğinin profesyonel değerlerini ve itibarını korumak amacını içeriyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler