1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. IKEA`dan güneşe 100 milyon Euro!

IKEA`dan güneşe 100 milyon Euro!

Enerji Günlüğü - İsveçli IKEA, kendi mağazalarının çatısına kurulacak GES'ler için 100 milyon Euro'luk yatırım yapacak. Şirket, rüzgar tesislerine...

IKEA`dan güneşe 100 milyon Euro!

Enerji Günlüğü - İsveçli IKEA, kendi mağazalarının çatısına kurulacak GES'ler için 100 milyon Euro'luk yatırım yapacak. Şirket, rüzgar tesislerine de 500 milyon Euro harcayacak. 

İsveçli Mobilya Mağaza Zinciri IKEA, İklim Koruma için 1 Milyar Euro harcamayı planlıyor. Bunun 600 Milyon Euro'su Yenilenebilir Enerji projelerine gidecek. 600 milyon Euro'luk dilimin 100 Milyon Euro'luk kısmı ise dünya çapındaki 322 IKEA mağazasının uygun bulunan çatılarına güneş enerjisi santrali kurulması amacıyla harcanacak.

RÜZGARA 500 MİLYON EURO

IKEA'nın yenilenebilir enerjiye yapacağı 600 milyon Euro'luk yatırımın 500 milyon Euro'luk kısmını rüzgar enerjisi projeleri oluşturacak. Kalan 400 milyon Euro ise IKEA Vakfı üzerinden, iklim değişikliğinden en çok etkilenen bölgelerdeki Belediyelere aktarılacak.

IKEA, 2009 yılından beri yenilenebilir enerji projelerine 1.5 milyar Euro yatırım yapmış. Şirketin çalışan 314 tane rüzgar santrali ve kendi çatılarına kurduğu 700.000 fotovoltaik panel var.

PV Magazine'de yer alan habere göre, IKEA Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Peter Agnefjäll "İklim değişikliği büyük küresel zorluklardan biridir ve çözüm bulmak için kendimiz tedbir almak istiyoruz" dedi. Bu nedenle IKEA'nın kendisini geleceğe hazırlamak ve olumlu etki sağlamak için dönüşüm kararı aldığını ifade eden Agnefjäll "Bu aynı zamanda yenilenebilir enerji oyuncusu olmak, rüzgar ve güneş enerjisi santrallerine yatırım demektir" diye konuştu.

Çeviri-Derleme: Enerji Günlüğü

Etiketler : , , , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler