1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İki HES projesine ÇED gerekli görülmedi

İki HES projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Dereköy Elektrik’in Antalya'da yapmayı planladığı Dereköy HES kapasite artırımı projesi ile İlci Enerji’nin Muş'ta yapmayı planladığı...

İki HES projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Dereköy Elektrik’in Antalya'da yapmayı planladığı Dereköy HES kapasite artırımı projesi ile İlci Enerji’nin Muş'ta yapmayı planladığı Kaynarca HES revizyon projeleri için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verildi.

Dereköy Elektrik tarafından Antalya'da yapılması planlanan Dereköy Regülatörü ve HES Kapasite Artırımı projesiyle ilgili ?Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir? kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Dereköy Regülatörü ve HES Kapasite Artırımı projesi ve Kaynarca Regülatörü ve HES Proje Revizyonu taş ocağı, kırma-eleme ve hazır beton tesisi projesiyle ilgili ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verildiğini bildirdi.

4 MW kurulu gücündeki Dereköy Regülatörü ve HES’in Antalya ili Kumluca ilçesi Camiyanı-Yanıklar Mahalleleri Mevkiinde yapılması planlanıyor.

12 MW kurulu gücündeki Kaynarca Regülatörü ve HES’in ise Muş ili Varto ilçesi Kaynarca Köyü Mevkii, Murat Nehri, Kaynarca Çayı üzerinde kurulması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler