1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran 10 yeni petrol rafinerisi kuracak

İran 10 yeni petrol rafinerisi kuracak

Enerji Günlüğü - İran, Güney Pars havzasında 10 yeni petrol ve doğalgaz rafinerisi kuracak.Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran petrol bakanı Bijan...

İran 10 yeni petrol rafinerisi kuracak

Enerji Günlüğü - İran, Güney Pars havzasında 10 yeni petrol ve doğalgaz rafinerisi kuracak.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran petrol bakanı Bijan Namdar Zengene, Katar ile ortak kullanılan Güney Pars havzasında gaz üretiminde Katar’ı geride bırakmalarını sağlayacak 10 yeni gaz ve petrol rafinerisi kuracaklarını bildirdi.

Zengene, yeni kurulacak tesislerin yoğunlaştırılmış gazın sadece hammadde olarak ihracının durdurulmasına katkı sağlayacağını, bu sayede bu ürünün işlenmiş olarak ihracının yapılacağını ifade ederek, "Şu anda en önemli projemiz Batı Karun ve Katar ile ortak kullanılan Güney Pars havzalarındaki üretimi artırmaktır. Batı Karun'da üretimin başlamasıyla İran 3 yıl içinde günde 4.7 milyon varil ham petrol ihraç edecek" diye konuştu.

Bakan ayrıca, Petrol Bakanlığı’nın verilerine göre, Katar ile ortak işletilen Güney Pars sahasındaki hızlı gelişmelerle tahminen 700 bin varil ham petrol eklenmesi ile ülkenin 25 milyar dolar ek gelir elde edeceğini de belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler