1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran’dan Suudi Arabistan’a ucuz petrol tepkisi

İran’dan Suudi Arabistan’a ucuz petrol tepkisi

Enerji Günlüğü – Petrol fiyatlarını düşüren Suudi Arabistan’a tepki gösteren İran, petrol fiyatları üzerinde bir yarışa girmeyeceğini duyurdu.İran...

İran’dan Suudi Arabistan’a ucuz petrol tepkisi

Enerji Günlüğü – Petrol fiyatlarını düşüren Suudi Arabistan’a tepki gösteren İran, petrol fiyatları üzerinde bir yarışa girmeyeceğini duyurdu.

İran Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, İran Milli Petrol Şirketi, dünya piyasalarında ham petrol fiyatlarının düşmesi ile birlikte Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) en büyük petrol üreticisi ve ihracatçısı olan Suudi Arabistan'ın, dünya piyasalarında petrol fiyatlarını varil başına bir dolar azaltmasına tepki göstererek, İran'ın herhangi bir indirime gerek duymadıklarını açıkladı.

İran Milli Petrol Şirketi yetkilisi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) küresel enerji pazarı uzmanlarının, "Suudi Arabistan, petrol rezervlerini aşırı derecede kullanarak dünya petrol fiyatlarını düşürmeye çalışıldığını, petrol fiyatlarının düşürülmesiyle Beyaz Saray'ın Kremlin'i daha fazla mali baskıya uğrattığı" değerlendirmelerini hatırlatarak, bu nedenle Suudi Arabistan ve ABD'nin ortak petrol şirketi ARAMCO'nun, Asya piyasalarında başlatılan petrol fiyatları düşüşünü gündeme koyduğunu söyledi.

İran Milli Petrol Şirketi Yetkilisi, Suudi Arabistan tarafından Asya piyasalarında ucuz perakende ve açık artırma fiyatlarına tepki göstererek, mevcut durumda İran'ın ham petrol ve gaz ürünleri ihracatının normal olduğunu ve fiyatları düşürmeye gerek duymadıklarını ifade etti.

Bundan önce de İran Milli Petrol Şirketi Uluslararası İlişkiler Direktörü Seyyid Muhsin Kemsari, İran'ın ham petrol ihracatının yılın ilk altı ayında yıllık bütçe hedeflerine ulaştığını belirtmişti.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, kısa bir süre önce pazar payını korumak amacıyla müşterilerine Kasım ayı için ham petrol satış fiyatını düşürdüğünü açıklamıştı.

SUUDİ ARABİSTAN HAM PETROLÜ UCUZLATTI

Önceki ve Sonraki Haberler