1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İstanbul`da taksi ücretlerine zam

İstanbul`da taksi ücretlerine zam

Enerji Günlüğü - İstanbul'da taksilerin taksimetre açılış ücreti 2.95 TL'den 3.20 TL'ye, kilometre başına ücret de 1.83 TL'den 2 TL'ye yükseltildi.Akaryakıt...

İstanbul`da taksi ücretlerine zam

Enerji Günlüğü - İstanbul'da taksilerin taksimetre açılış ücreti 2.95 TL'den 3.20 TL'ye, kilometre başına ücret de 1.83 TL'den 2 TL'ye yükseltildi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar başta olmak üzere enflasyona bağlı olarak İstanbul'da taksi ücretlerinde artış yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın taksi ücretlerine zam talebi değerlendirildi.

Buna göre, taksimetre açılış ücreti 2.95 TL'den 3.20 TL'ye, kilometre başına ücret 1.83 TL'den 2 TL'ye, 5 dakikadan sonraki 1'er dakikalık bekleme periyodu da 0.27 TL'den 0.35 TL'ye yükseltildi. 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, 19 aydır zam alamadıklarını belirterek, "Tabii, istediğimiz oranda bir zam alamadık. Keşke Türkiye'de hiçbir şeyin fiyatı artmasa da biz de zam kararı almasak. Ama zam bazen kaçınılmaz oluyor" dedi.

Ancak Yahya Uğur, zam oranını düşük bulduğunu da "maalesef enflasyonun altında kalmıştır" diyerek ifade etti. Uğur, "Biz,İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, taksici esnafını daha çok koruyan bir kararın çıkmasını bekliyorduk" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler