1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İşte Murat Yalçıntaş`a elektrik faaliyeti yasağının nedeni!

İşte Murat Yalçıntaş`a elektrik faaliyeti yasağının nedeni!

Enerji Günlüğü - Eski İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'a elektrik faaliyeti yasağı getirilmesine yol açan Ballıca HES'in lisans...

İşte Murat Yalçıntaş`a elektrik faaliyeti yasağının nedeni!

Enerji Günlüğü - Eski İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'a elektrik faaliyeti yasağı getirilmesine yol açan Ballıca HES'in lisans iptalinin, TOKİ'nin su toplama havzasında yaptığı bir okulun sular altında kalmasını engellemek için projenin yerinin değiştirilmesi sonucu yaşanan gecikmeden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Eski İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) kendisi hakkında aldığı elektrik piyasasında faaliyet yasağını Enerji Günlüğü'ne değerlendirdi. Faaliyet yasağının, yasal süresi içinde inşaatı tamamlanamayan Ballıca Hidroelektrik Santrali'nin lisansının iptaline bağlı olarak getirildiğini hatırlatan Yalçıntaş, "Bana üçüncü halkadan ulaşmışlar. Ballıca'da ortaklığı bulunan başka bir şirkette benim ortaklığım var. Mevzuat gereği tüzel kişilerden ziyade gerçek kişilere ulaşmaları gerekiyor. Enerji alanındaki diğer faaliyetlerimizi de etkileyecek bir karar" dedi.

NEDENİ ZORUNLU PROJE DEĞİŞİKLİĞİ

Yalçıntaş, Ballıca HES'teki yetkililerle konuştuğunu ve yerine getiremedikleri bazı edinimler bulunduğunu öğrendiğini aktardı. Yerine getirilemeyen yükümlülüklerin başında kamulaştırmanın geldiğini aktaran Yalçıntaş şöyle konuştu:

"Aslında bunun esas nedeni de proje değişikliği. Normalde ilk baştakı normal projenin su tutma havzasında kalan bir yerde TOKİ tarafından bir okul inşa edilmiş. İlk proje olduğu gibi yapılsa okulun bir kısmını su basacak. O yüzden bütün projenin yeri değiştirilmiş. Değişince de bütün prosedürler, izin süreçleri yeniden başlamış. Bundan kaynaklanmış bir gecikme söz konusu. Arkadaşlarla konuştum. Aslında İdare'den kaynaklanan gecikme olduğunu söylüyorlar."

BÜROKRATLARIN GÜNAHI YOK, BİZİM DE KASTIMIZ YOK

Ortada açık bir Kanun hükmü olduğunu ve bürokratların da bunu uygulamak durumunda olduklarını vurgulayan Yalçıntaş, "Onların bir günahları yok. Bizim bir kastımız da yok. İsteyerek bilerek yaptığımız bir şey de yok. Ama sonuçta böyle bir gelişme oldu. Gelişmeleri takip edeceğiz, takibini yapacağız. Gerekli başvuruları da yapacağız" diye konuştu.

GÜNEŞ LİSANSI BAŞVURUSU DA VAR

"Yine benim ortaklığımın bulunduğu bir başka şirketin lisanslı güneş enerjisi projesi var" diyen Murat Yalçıntaş, HES lisansı iptali sonucu ortaya çıkan faaliyet yasağının bu projeyj etkileyip etkilemeyeceğini ya da nasıl etkileyeceğini de takip edeceklerini aktardı. Yalçıntaş, ortağı olduğu şirketin GES projesini kurmak istediği sahanın Konya'da bulunduğu bilgisini de paylaştı.

Mehmet KARA


MURAT YALÇINTAŞ'IN DA İÇİNDE BULUNDUĞU 26 İSME ELEKTRİK PİYASASINDA FAALİYET YASAĞI

Önceki ve Sonraki Haberler