1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İsveç nükleer enerji üretimini sıcak çarptı

İsveç nükleer enerji üretimini sıcak çarptı

Enerji Günlüğü - İsveç’te bulunan Forsmark ve Oskarshamn Nükleer Santrallerinde üretim sıcak havalar nedeniyle düştü.Alman E.ON şirketinin ortağı...

İsveç nükleer enerji üretimini sıcak çarptı

Enerji Günlüğü - İsveç’te bulunan Forsmark ve Oskarshamn Nükleer Santrallerinde üretim sıcak havalar nedeniyle düştü.

Alman E.ON şirketinin ortağı olduğu ve İsveçli Vattenfall şirketinin işlettiği Oskarshamn Nükleer Santrali’nde ve Forsmark Nükleer Santrali’nde enerji üretimi havaların beklenmedik şekilde ısınması nedeniyle düştü.

Forsmark piyasa mesajında, denizden alınan soğutma suyu 23 dereceyi geçerse, nükleer reaktörde her derece için %3 üretim kaybı olduğunu belirterek, üretim düşüşünün ne kadar süreceğinin belli olmadığını ama hava tahminlerine göre hava sıcaklıklarının 11 gün daha süreceğini ifade etti.

Vattenfall şirket sözcüsü ise Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şu anda 22-23 derece olan deniz sıcaklığının 26 dereceye ulaşması durumunda Forsmark Nükleer Santrali’nde üçüncü blok’un kapatılmak zorunda kalacağını, 28 dereceye ulaştığında da diğer iki blok’un da kapatılacağını söyledi.

Sözcü, iki blokta çalışmalarını sürdüren Oskarshamn Nükleer Santrali’nde de denizden alınan soğutma suyunun ısınması nedeniyle üretimin yaklaşık 90 MW civarında azaltmak zorunda kaldığını belirtti.

Forsmark Nükleer Santrali"nde 28 Nisan 2014 sabahı tesis dışında çalışan personelin iş elbiselerinde anormal düzeyde radyasyon tespit edilince İsveçli yetkililer, santralde sızıntı olduğunu düşünerek harekete geçmişlerdi. Forsmark ve diğer santrallerde sızıntı olmadığı anlaşılınca meteoroloji raporları incelenmeye başlanmıştı.

Kaynak:Reuters

Önceki ve Sonraki Haberler