1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. JCI Dünya Başkanlığına Türk aday

JCI Dünya Başkanlığına Türk aday

Enerji Günlüğü - Junior Chamber International'ın (JCI) 100. yılını kutlayacağı yeni dönemde Dünya Başkanlığına Türkiye’den İsmail Haznedar aday...

JCI Dünya Başkanlığına Türk aday

Enerji Günlüğü - Junior Chamber International'ın (JCI) 100. yılını kutlayacağı yeni dönemde Dünya Başkanlığına Türkiye’den İsmail Haznedar aday oldu.

119 ülkede 5.000 şubesi, 200 bini aşkın aktif üyesi ve 2 milyon mezunu ile faaliyet gösteren dünyanın en yaygın liderlik ve girişimcilik organizasyonu Junior Chamber International'ın (JCI) Dünya Kongresi 27 Kasım 2014 günü Almanya’nın Leipzig şehrinde yapılcak. Toplantıda JCI'nin Dünya Başkanlığı seçimi yapılacak. Türkiye'den İsmail Haznedar da JCI Dünya Başkanlığına aday oldu.

2010 yılında Türkiye’de Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği başkanlığını yürüten İsmail Haznedar, 2011 yılında seçildiği Yönetim Kurulu sonrasına uluslararası alanda çeşitli görevler aldı. Bu görevler arasında, Birleşmiş Milletler ile İlişkiler ve Başkan Baş Müşavirliği görevleri de yer alıyor. Son dönemde, JCI İcra Kurulu Üyesi (JCI Executive Vice President) seçilerek Avrupa’dan sorumlu başkan olarak atandı.

Yıl boyunca, gerçekleştirilecek uluslararası çalışmalarda Dünya Başkanı’nın Baş Danışmanı ve Stratejik Planlama Komitesi üyesi olarak, kurumun geleceğinin şekillenmesinde aktif rol üstlenen İsmail Haznedar için bu görev JCI Dünya Başkanlığı'na giden yolda önemli adımlardan birini oluşturuyordu.

JCI'nin faaliyetlerinin 100'üncü yılını kutlayacağı 2015'te JCI'nın 70. Dünya Başkanı olma hedefiyle adaylığını ilan eden İsmail Haznedar "JCI’ın 100.yılını kutlayacağı dönemde yepyeni bir noktada olmak hepimiz için gurur verici. İlk defa aday olduğumuz Dünya Başkanlığı ile uluslararası bir organizasyonda liderlik görevi üstlenmek Türkiye Gençliği için önemli bir uluslararası liderlik örneği oluşturacağına inanıyorum" dedi.

Bu göreve seçilmesi halinde İsmail Haznedar, yeni dönemde 100’den fazla ülkede, 5.000 şube ve 200.000 aktif üyenin olduğu, dünyanın en büyük liderlik ve girişimcilik networküne liderlik edecek. Başkanlığı döneminde, Haznedar’ın 60’tan fazla ülkeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

24-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Almanya’nın Lepzig şehrinde gerçekleşecek JCI Dünya Kongresi’ne 100’den fazla ülkeden 4.000 katılımcı yer alacak. İlk JCI NO CARBON FOOTPRINT Congress özelliği taşıyor.

Junior Chamber International (JCI), dünya çapında 100’ün üzerinde ülkede 5.000 şubesi ile faaliyet gösteren ve 200.000 aktif üyesi bulunan dünyanın en büyük liderlik ve girişimcilik organizasyonu. Üyelerinin ortak özelliği; takım çalışmasına yatkın, kendini geliştirmek ve gerek iş gerekse sosyal alanda toplumda fark yaratmak isteyen, JCI’ın uluslararası fırsatlarından yararlanmayı hedefleyen 18-40 yaş arası aktif birer vatandaş olmaları. ICC, UN, UNICEF, UNDP ve AIESEC ile uluslararası ortaklığı olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Taro Aso (Japonya Eski Başbakanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırıyor.

İSMAİL HAZNEDAR KİMDİR?

ODTÜ İşletme mezunu, Stratejik İşler Danışmanlık firmasının kurucusu olan İsmail Haznedar, bunun yanında JCI’ın Avrupa’dan Sorumlu Başkanı (www.jci.cc) görevini sürdürüyor. Bir girişimci stratejist olarak, kariyeri süresince, aralarında ulusal ve uluslararası kurumların bulunduğu pek çok proje için stratejiler geliştirdi. Alanındaki en eski ve köklü kuruluş olan Strategic Planning Society'nin (SPS -www.sps.org.uk) onursal üyesi olan Haznedar, SPS'nin Türkiye temsilcisi olan Stratejik Planlama Derneği’nin de kurucu başkanlığını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler