1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Karakuş HES ÇED süreci başladı

Karakuş HES ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü – Adıyaman’da Murat HES Enerji tarafından yapılması planlanan 8.68 MW’lık Karakuş Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesi...

Karakuş HES ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü – Adıyaman’da Murat HES Enerji tarafından yapılması planlanan 8.68 MW’lık Karakuş Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Adıyaman ili Kahta ilçesi Kahta Çayı Üzeri mevkiindeki Murat HES Enerji, Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Karakuş Regülatörü ve 8,94 MWm / 8,68 MWe Kurulu Güce Sahip Hidroelektrik Santrali, Ariyet Ocağı, 200 ton/saat Kapasiteli Kırma Eleme Tesisi ve 150 m3/saat Kapasiteli Hazır Beton Santrali projesi ile ilgili olarak ÇED sürecinin başladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Adıyaman Valiliği, sunulan dosyayı Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda inceleyip uygun buldu veprojeye ilişkin ÇED Süreci başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler